Прекомерното използване на мобилни телефони може да има пагубни ефекти

...
 Прекомерното използване на мобилни телефони може да има пагубни ефекти
Коментари Харесай

Прекомерното използване на смартфони може да има пагубни ефекти върху мозъка

 Прекомерното потребление на мобилни телефони може да има пагубни резултати върху мозъка. На това обръща особено внимание доктор от Бостън.

Адити Неруркар, прочут лекар в американския щат Масачузетс, приказва за отрицателните резултати, които мобилните телефони могат да имат върху мозъка ни.

Daily Mail цитира подкаст, в който тя твърди, че потреблението на яркостта на устройството на оптимално равнище и излагането на графично наличие могат да бъдат фактори, допринасящи за стрес, тревога и меланхолия, предава " Фокус ".

Освен това лекарят поучава, че всеки би трябвало да сложи някои ограничавания върху потреблението на телефона, които са от значително значение за поддържане на психологичното здраве и благоденствие. Кои са навиците, които оказват отрицателно въздействие върху здравето, вижте по-долу.

Сърфиране в интернет късно през нощта

Д-р Неруркар обръща внимание на обстоятелството, че хората изпитват остра потребност да сърфират в интернет, да влизат постоянно в сметките си в обществените мрежи, което не е напълно здравословно, защото се излагат на отрицателна информация.

Честа инспекция на телефона

Според доктор Неруркар, хората би трябвало да спрат да ревизират телефоните си незабавно щом се разсънят, защото този табиет покачва равнищата на стрес. Достъпът до телефона измежду нощ също не е здравословен табиет.

" Повечето от нас ревизират телефоните си 2600 пъти дневно, демонстрира статистиката. Проучванията демонстрират, че 62 % от хората ревизират телефона си през първите 15 минути откакто се разсънят. " Почти 50 % от тях го вършат и измежду нощ ", уточни лекарят, който изясни, че хората би трябвало да лимитират потреблението на телефона до 20 минути дневно.

Достъп до сензитивна информация

Освен всичко друго, лекарката изясни, че достъпът до информация със мощно прочувствено влияние може да аргументи стрес или даже контузия.

" Проучванията демонстрират, че рискът от развиване на посттравматичен стресов синдром е по-висок при достъп до сурови изображения, даже в случай че са снимани на хиляди километри ", добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР